Їжа

Друга життя вчорашнього батона

Що робити з несвіжим батоном, який підсохла і став не дуже смачним. Можна пустити його на панірувальні сухарі, додати в котлети, або ж просто згодувати голубам.

А можна дати йому друге життя, перетворивши в даний ласощі до чаю.

Для цього знадобиться, сам батон, 100 грам сиру, 100 грам вершкового масла, пара зубчиків часнику і зелень.

Сир натерти на тертці, додати до м’якого вершкового масла, туди ж часник продавити через прес і додати зелень. Все змішати.

На батоні зробити косі глибокі надрізи.

Заповнити шпарини в батоні сирно-масляною сумішшю.

Якщо сиру виявилося багато, можна його і по поверхні батона намазати.

Загортаємо батон у фольгу і запікаємо в духовці протягом 5 хвилин – 7, при 180 градусах. Так батон знову стане м’яким.

Після знімаємо фольгу і запікаємо ще кілька хвилин, щоб утворилася апетитна хрустка скоринка.

Нарізати порційно, подавати на сніданок.